Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Domov arrow Tekmovanja in aktivnosti
KMN SLOVENSKE GORICE 3. NA DRŽAVNEM PRVENSTVU DO 13 LET PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Dejan   
četrtek, 21. marec 2013

 

KMN Slovenske gorice s 3. mestom na državnem prvenstvu do 13 let do novega velikega uspeha.
Mlada ekipa Slovenskih goric je z doseženim 3. mestom  na finalu državnega prvenstva do 13 let, ki je 9. marca 2013 potekalo v Velikih LašÄah dosegla nov velik uspeh, ki bo s posebnimi črkami zapisan v zgodovino kluba.
  Sample Image

 

Sezona 2012/2013 bo pri KMN Slovenske gorice kljub izpadu članske ekipe iz prve slovenske lige, v kateri se je naš klub predstavil prvič v dolgoletni zgodovini, ocenjena za zelo uspešno.


Dvema naslovoma državnih prvakov v kategorijah do 16 in 17 let, 2. mestu v državnem prvenstvu do 17 let in 3. mestu izpred dveh let v državnem prvenstvu do 15 let je tako letošnja selekcija do 13 let dodala z 3. mestom na državnem prvenstvu nov velik uspeh in potrditev, da se z mladimi v klubu dobro dela, kar nedvomno daje veliko optimizma pri delu v prihodnje.


FC Dobrepolje : KMN Slovenske gorice 3:2 (1:2)
V polfinalnem obračunu z gostitelji finalnega turnirja FC Dobrepolje so bili naši mladi upi celo blizu presenečenja in uvrstitvi v finale. Omenjeno tekmo so bolje pričeli domačini, kateri niso skrivali ambicij po osvojitvi naslova državnih prvakov. Po hitrem vodstvu domačih je našim nogometašem preko zadetkov Roka Sužnika in Aljaža Ruisa uspelo do konca polčasa Slovenske gorice popeljati v vodstvo. Žal so 2. Polčasa ponovno bolje pričeli gostitelji turnirja, ki so po dveh hitrih zadetkih prišli v vodstvo 3:2. Igralci Slovenskih goric so si sicer v nadaljevanju pripravili nekaj odličnih priložnosti, a je tudi zaradi pomanjkanja koncentracije ob zaključnih akcijah ostalo pri zmagi gostiteljev. Nam pa je ostala tekma za 3. mesto proti FC Litija, ki je polfinalni obračun izgubila proti ekipi Šic bar Cafe iz Ljutomera (2:8).


Tekma za 3. mesto
KMN Slovenske gorice : FC Litija 7:4 (4:2)
Tekmo, ki je odločala o 3. mestu so bolje pričeli naši nogometaši, a so Litijani v 7. minuti povedli z rezultatom 1:2. A  v nadaljevanju prvega polčasa so igralci Slovenskih goric preko zadetkov Matica Goznika, Žana Šprajca Žagavca in Roka Sužnika tekmo preobrnili v svojo korist. Tudi 2. polčas je pripadel Slovenskim goricam, ki so vodstvo še povišali in tekmo mirno pripeljali do konca, ter se veselili končnega 3. mesta na letošnjem državnem prvenstvu. Priložnost za igro pa so dobili prav vsi igralci, ki so bili tega dne prisotni na finalu v Velikih LašÄah.
Omenjeni uspeh je nedvomno eden največjih uspehov te generacije, pred katero je ob dobrem delu tudi v prihodnje še lepa prihodnost. Poudariti moramo dejstvo, da je bila naša ekipa v povprečju najmlajša med vsemi udeleženci zaključnega turnirja in da ekipa ostaja praktično nespremenjena tudi za prihodnjo sezono v prvenstvu do 13 let.

Tekma za 1. mesto
Šic bar cafe Ljutomer : FC Dobrepolje  11:1 (5:1)

Finalna tekma med Ljutomerom in gostitelji turnirja je bila odločena že v 1. polčasu, ko  so Ljutomerčani povedli z razliko štirih golov. Tudi 2. polčas je popolnoma pripadel Ljutomeru, ki je gostitelje popolnoma zlomil in se veselil visoke zmage (11:1) in zasluženega naslova državnih prvakov.


Mihael Dobaja naj vratar finalnega turnirja
Posebna čast je ob koncu turnirja doletela tudi vratarja Slovenskih goric Mihaela Dobaja, ki je bil izbran za najboljšega vratarja finalnega turnirja.


Seveda pa gre pohvaliti prav vse igralce, ki so barve našega kluba več kot dostojno branili tako na zaključnem turnirju kot tekom celotne sezone.

Za KMN Slovenske gorice U-13 so v sezoni 2012/2013 igrali:


ALJAŽ GOZNIK
ALJAŽ ROŠKAR - vratar
ALJAŽ RUIS – naj strelec kluba (21 zadetkov v rednem delu)
JAKOB NEMŠAK
LUKA HORVAT
MARKO BRAÄŒKO - vratar
MATIC GOZNIK - kapetan
MATIJA MATIC HORVAT
MIHAEL DOBAJA - vratar
NIK KOSTANJEVEC
ROK SUŽNIK
ŽAN REBERNIK
ŽAN ŠPRAJC ŽAGAVEC


Trenersko ekipo, ki je v tej sezoni delala z igralci so sestavljali:


ANDREJ FEKONJA
JERNEJ DAMIŠ
ŠTEFAN RUIS
DEJAN KRAMBERGER


Ob koncu tega prispevka pa gre poudariti, da gre velik del zaslug za ta uspeh tudi staršem, ki so spremljali ekipo celotno sezono in pomagali pri uresničevanju začrtanih ciljev že v preteklih letih. Zato hvala in čestitke vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu klubskemu uspehu…

Še nekaj slikovnih utrinkov iz finala...

Sample Image

Veselje ob osvojenem 3. mestu

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Podelitev medalj

 

Dejan Kramberger

Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 25. marec 2013 )
 
< Nazaj   Naprej >
 
Joomla Templates by Joomlashack