Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Anketa

Kaj menite o spletni strani?
 

Kdo je na strani

Prisotnih 1 gost prijavljenih

Glavni sponzorji in donatorji

Nova KBM
 
Zavarovalnica Maribor
FA MAIK

Vinska trta

Nona

Luka Koper

Domov
Pričelo se je državno prvenstvo v FUTSALU za ŽENSKE PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Dejan   
sreda, 11. december 2013

 

ŽENSKA FUTSAL LIGA

Dekleta Slovenskih goric iz Sodražice z prvo zmago

Avorica prispevka: Karin Petko

Na kaj pomislite, ko slišite besedi ženske in nogomet? Zagotovo na nekaj takšnega: »To dvoje sploh ne gre skupaj… Ženske in nogomet? Eh!« Žal vas moram razočarati, saj se deleta na nogometnem igrišču pravzaprav zelo dobro znajdemo, kar dokazuje nastanek Ženske futsal lige, katere prvo srečanje je v Sodražici potekalo to soboto, 7. 12. 2013. 

 Active Image

 

V ligi sodelujejo štiri ekipe in ena izmed njih smo me, predstavnice KMN Slovenske gorice, ki smo igrišče zavzele v novih pinki dresih. Naše moto je namreč bil: »Če ne bomo najboljše, bomo pa zagotovo najlepše!« Pod vodstvom trenerja Dejana Krambergerja smo se torej odločile sodelovati v ligi in se v soboto že udeležile prvega turnirja. Igralke, Saška Kolarič, Špela Breznik, Valentina Tuš, Vivien Meško, Larissa Vidovič, Rebeka Šnofl, Larisa Fras, Karin Petko, Rebeka Šnofl in vratarka Katja Horvat, smo se pomerile z dvema ekipama.

V prvem krogu smo igrale proti ekipi Kalc Vizija. Za našo ekipo je v osmi minuti prvega polčasa nasprotnikovo mrežo zatresla Vivien Meško. S trdno postavljeno obrambo in nekaj dobrimi napadi, smo prvi polčas zaključile z rezultatom 1:1, vendar pa je šlo v naslednjih petnajstih minutah, vse le navzdol. Kljub nekaj dobro organiziranim napadom, žoga kar ni hotela v nasprotnikovo mrežo, medtem ko se je naša zatresla še sedemkrat. Medtem ko se je razlika v rezultatu večala, smo tudi igralke počasi izgubljale motivacijo, in tako smo prvo tekmo izgubile z rezultatom 1:8.

Kljub grdemu porazu v prvi tekmi, pa smo se v nekaj minutah, ki so nas ločile od naslednje tekme, zbrale in z dvignjeno glavo stopile v nov boj, tokrat proti ekipi Fragmat Extrem. Revijo golov je že v prvi minuti igre začela Larisa Fras in zadela za optimističen rezultat 1:0. Vendar pa nam to še ni dalo kril, saj se je tudi prva tekma začela z našim vodstvom in kasneje z našim porazom. A tokrat, smo bile odločnejše in spretnejše. Kljub temu, da je nasprotnicam v tretji minuti uspelo rezultat izenačiti, pa smo minuto kasneje s še enim golom Larise Fras ponovno prevzele vodstvo. V prvem polčasu smo nato zadele še dvakrat-v osmi minuti Saška Kolarič in v deveti minuti Karin Petko, medtem ko so nasprotnice ostale le pri enem zadetku. Vodstvo smo obdržale tudi v drugem polčasu in sicer z novima goloma. Vratarko sta uspeli premagati Valentina Tuš v enaindvajseti minuti, ter Vivien Meško v osemindvajseti minuti. Končni rezultat 1:6, nam je tako prinesel prvo zmago v ligi in prve tri točke.

Po skupnem seštevku točk, se sedaj nahajamo na drugem mestu skupaj z ekipo Kalc Vizija, na prvem mestu so Celjanke, na četrtem pa ekipa Fragmat Extrem, vendar pa trenutna lestvica še ničesar ne določa saj nas čaka še več tekem.

Nove tekme nas čakajo že 21. 12. 2013 in sicer potekalo tukaj, v Voličini, kjer se bomo nogometašice Slovenskih goric pomerile s prvouvrščenimi Celjankami in ekipo Kalc Vizija, ki nas je tokrat premagala. Ker gre za zelo dobri ekipi, nam bo podpora s tribune prav prišla, za to 21. decembra od 16. ure dalje, lepo vabljeni v ŠD Voličina, da boste navijali za domačo »pinki ekipo«!


 

Še nekaj foto utrinkov iz prvih dveh tekem v Sodražici

Active Image

 

Active Image

 

 Active Image

 

Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja sprememba ( sreda, 11. december 2013 )
 
< Nazaj   Naprej >
 
Joomla Templates by Joomlashack