Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Domov arrow Predstavitev kluba
Predstavitev kluba PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Admin   
sreda, 10. december 2008

Predstavitev KMN Slovenske gorice


Od leta 1965 je deloval klub malega nogometa DTV Partizan Voličina. Leta 1980 smo se preimenovali v Klub malega nogometa Slovenske gorice. 18.05.1993 smo prejeli odločbo o registraciji in tako postali eden izmed prvih uradno registriranih klubov v Sloveniji ter eden izmed najstarejših športnih kolektivov na našem področji in v naši okolici.
V sezoni 1995/96 smo s člansko ekipo sodelovali v medobčinski malonogometni ligi in osvojili 2. mesto, kar nam je prineslo napredovanje v II. Slovensko ligo malega nogometa, katera se je kasneje preimenovala v 2. Slovensko Futsal ligo (2. SFL). Tekoča sezona 2007/08 je za nas že enajsta zaporedna v omenjenem tekmovanju in smo tako ekipa z najdaljšo tradicijo nastopanja v tem tekmovanju. S člansko ekipo smo največji uspeh dosegli leta 1996/97, ko smo osvojili drugo mesto ter tako le za las zgrešili uvrstitev v 1. državno ligo. V mlajših kategorijah pa smo najbolj ponosni na rezultate ekipe U-16, s katero smo dvakrat osvojili naslov državnih prvakov (leta 2003 in 2004), enkrat pa smo bili tudi državni podprvaki (2005). ÄŒlanska ekipa se je v 2. SFL vseskozi uvršÄala v zgornji del lestvice, v sezonah 1998/99 in 2001/02 pa je bil igralec našega kluba Aleš Lašič tudi najboljši strelec omenjenega tekmovanja. V vseh teh letih smo osvojili blizu 300 pokalov in priznanj v različnih tekmovanjih širom Slovenije.
Klub trenutno šteje preko 60 aktivnih članov, ki so razdeljeni v naslednje kategorije:

•    Starostna kategorija U-14; ekipo sestavljajo šoloobvezni otroci, kateri nastopajo v državnem tekmovanju ŠKL
•    Starostna kategorija U-17; ekipo sestavljajo igralci do starosti 17 let. Nastopajo v državnem prvenstvu v omenjeni kategoriji, vzporedno pa nekateri igralci nastopajo tudi v 2. SFL, MLMN Lenart (medobčinska liga malega nogometa) ter zimski ligi v Voličini.
•    Starostna kategorija U-21; ekipo sestavljajo igralci do starosti 21 let. Nastopajo v državnem prvenstvu v omenjeni kategoriji, vzporedno pa večina igralcev nastopa tudi v 2. SFL, MLMN Lenart (medobčinska liga malega nogometa) ter zimski ligi v Voličini.
•    ÄŒlanska ekipa; ekipo sestavlja 26 igralcev, kateri nastopajo v 2. SFL, tekmovanju za pokalnega prvaka Slovenije (Pokal MunichX) in v zimski ligi v Voličini.
•    Veteranska ekipa; ekipo sestavljajo igralci, kateri se v tem času z nogometom ukvarjajo zgolj rekreativno, medtem ko so v preteklosti bili zaslužni za številne klubske uspehe. Danes se ti igralci udeležujejo rekreativnih treningov, nekateri izmed njih pa nastopajo v MLMN Lenart.
KMN Slovenske Gorice
 

Klub je v zadnjem času napredoval tako na organizacijskem kot tudi na strokovnem področju. Da je klub v organizacijskem vzponu se kaže predvsem v strokovnosti vodstvenega osebja, saj upravni odbor kluba med drugim sestavljajo kar trije člani s pridobljeno univerzitetno izobrazbo in eden član z opravljenim doktoratom znanosti. Klub ima v svojih vrstah tudi športno – strokovni kader, saj ima kar 6 članov kluba opravljeno trenersko izobraževanje za vodenje kluba v vseh tekmovanjih malega nogometa v Sloveniji (trenerska licenca Futsal).
Volek
Maskota kluba: Volek

Eden glavnih ciljev kluba v prihodnjem letu je razširiti mladinsko šolo malega nogometa, ki bi bila na voljo različnim starostnim kategorijam otrok. S tem bi skušali omogočiti večjemu številu otrok iz naše okolice usmeritev na športno pot in pri njih razvijati pozitivne lastnosti, ki so pomembne pri nadaljnjem mladostnikovem razvoju. Cilj vzgoje otrok v zdravem športnem okolju s poudarkom na pozitivnem razvoju otrokove osebnosti je odvrniti otroke od negativnega vpliva družbe.
Zadnja sprememba ( sreda, 14. januar 2009 )
 
 
Joomla Templates by Joomlashack