Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Domov arrow Predstavitev društva
Predstavitev druÅ¡tva PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Admin   
ponedeljek, 15. december 2008

Predstavitev ŠD Voličina


Športno društvo Voličina kot takšno delujemo že preko častitljivih 50 let. ÄŒeprav smo se v preteklosti poimensko od časa do časa spreminjali, je naše poslanstvo in delovanje bilo zmeraj povezano s športom. Tako smo najprej delovali pod imenom »SOKOLI«,  sredi leta 1945  smo se preimenovali v Društvo za telesno vzgojo Partizan (DTV Partizan) in že v tistem času smo skrbeli za vsestranski razvoj športa v KS Voličina. V poznejših letih se je DTV Partizan preimenoval v Športno društvo Voličina, katero ime se ohranja še dandanes.

Dejavnosti društva se vrstijo skozi vso leto in so razdeljene med vso starostno populacijo, saj je šport doborodošla stvar tako naših najmlajših, kakor tudi tistih v zenitu življenja.
V okviru športnega društva tako potekajo skozi celo leto razna športna srečanja, druženja, delavnice, tekmovanja in ostale aktivnosti.
Športno društvo večino svojih aktivnosti izvaja v športnem parku, katerega velik del je tudi upravitelj in lastnik. Tako športni park zajema nedavno prenovljeno igrišÄe malega nogometa, igrišÄe za tenis, odbojko na mivki in košarko. Ob igrišÄih je tudi atletska steza in štiristezno pokrito balinišÄe. V ponos nam je tudi novogradnja 30.000 € vrednega otroškega igralnega parka, ki je zaživel ob koncu poletja leta 2008.

Društvo šteje približno 200 aktivnih članov in veliko simpatizerjev društva, ki se naših aktivnosti udeležujejo občasno ali pa nas na kakšenkoli drugi način podpirajo.
Delujemo po statutu društva in po letnem delovnem planu, ki je predstavljen na vsakoletnem občnem zboru društva.

Športno društvo skrbi za krpanje proračuna s pomočjo dotacij občine in prispevki sponzorjev ter donatorjev, nekaj stroškov pa se pokrije tudi s članarino.
ŠD Voličina
Znak in žig društva


Najobsežnejša vsakoletna aktivnost društva je izvedba » Tradicionalnega športnega dneva v Voličini.«  Tega krajevnega športnega praznika se vsakoletno udeleži preko 80 ekip iz celotne Slovenije, katere se pomerijo v raznih športnih disciplinah. ÄŒeprav je tekmovanje prioritetno namenjeno športnemu druženju in zabavi, se vsakoletno, v različnih panogah, zberejo vrhunski tekmovalci, ki poskrbijo, da je zmeraj veliko tekmovalnega naboja in napetih bojev za pokale in praktične nagrade.

Zadnja sprememba ( torek, 16. december 2008 )
 
 
Joomla Templates by Joomlashack