Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Glavni sponzorji in donatorji

Nova KBM
 
Zavarovalnica Maribor
FA MAIK

Vinska trta

Nona

Luka Koper

Domov arrow Sponzorji in donatorji
IzÅ¡la je prva Å¡tevilka glasila Å portni glas Voličine PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Admin   
sobota, 21. marec 2009

Å portni glas Že lep čas je v naših športnih srcih tlela ideja o nekem glasilu, ki bi predstavljalo športne dogodke in vse druge zanimivosti v našem kraju. Več v nadaljevanju novice... Po prizadevnem prostovoljnem delu v zadnjih dveh mesecih, ko smo usklajevali naše ideje, želje ter pričakovanja, je končno pred nami PRVA številka našega glasila (Športni glas Voličine), ki jo podarjamo vam, krajani in krajanke KS Voličina, ter hkrati počastitvi našega kraja. Kraj, ki se nezadržno približuje praznovanju 750-letnice prve pisne omembe, si namreč to nedvomno zasluži. Še posebej si to zasluži šport, ki ima v našem kraju, v naših srcih, pa tudi v naši okolici prav posebno mesto.

Voličina s svojim zaledjem zagotovo spada med ene najbolj športnih vasi v Sloveniji. Temu ni tako le zadnja leta, temveč je bil kraj s športom povezan že v obdobju med obema vojnama, ko so se posamezniki začeli povezovati v društva. Na eni strani so bili to klerikalni »Orli«, na drugi liberalni »Sokoli«. Šport je združeval in razveseljeval krajane tudi v obdobju po 2. svetovni vojni. Združuje in razveseljuje nas še danes, ko se v kraju poleg številnih uspehov, ki so jih dosegli naši športniki, lahko pohvalimo s sodobnim športnim parkom, kjer se za vsakega rekreacije željnega krajana najde kak šport. Da je temu tako, se gre zahvaliti neskončnim uram prostovoljnega dela vseh tistih, ki imajo radi naš kraj in šport, vsem sponzorjem in donatorjem, ki so vsa ta leta podpirali razvoj športa v kraju in seveda lokalni skupnosti, ki je stala za številnimi projekti, da so bili le-ti pripeljani do svojega cilja.

Svetovni voditelji in analitiki so mnenja, da živimo v obdobju, o katerem bodo naši otroci in poznejše generacije prebirale v šolskih učbenikih. Svetovna gospodarska kriza naj bi spremenila svet in človeško družbo, med ljudmi naj bi zavladali novi odnosi. Vodilni ekonomisti menijo, da bodo krizo preživela le »zdrava« podjetja, torej tista uspešna. Ta podjetja bodo iz krize izšla močnejša in konkurenčnejša. Podobna usoda bo doletela tudi raznorazna društva in organizacije po vsem svetu. Prav zaradi tega si v ŠD Voličina in KMN Slovenske gorice prizadevamo dvigniti nivo organiziranosti in delovanja na stopnjo, ki nam bo zagotavljala uspešno delovanje tudi v obdobju, ko gospodarska kriza ne bo več polnila naslovnic po vsem svetu. Le na ta način bomo lahko prispevali svoj košÄek v mozaiku k nadaljnjemu kvalitetnemu razvoju naše krajevne skupnosti.

ÄŒeprav so časi pravega društvenega življenja, kot so vladali v prejšnjem družbenem sistemu, ko so ljudje še bili pripravljeni delati za narodov blagor, mimo, bi se rad na tem mestu zahvalil celotnemu časopisnemu odboru in vsem, ki so na kakršen koli način poleg vsakodnevnih obveznosti žrtvovali svoj prosti čas, da je omenjena publikacija dočakala svoje rojstvo. Upam in želim si našega sodelovanja še v prihodnje pri tem in pri drugih raznoraznih projektih pomembnih za naš kraj. Le na ta način bomo namreč dali svoj doprinos k razvoju kraja in okolice.

Vsem krajanom in krajankam želim v imenu celotnega časopisnega odbora prijetno branje našega glasila.

Dejan KrambergerPred vami je tako prva številka časopisa, za katerega želimo, da postane stalnica v vašem domu. Zato, da bi bili še boljši in da bi se še bolj približali vašim željam, vas prosimo, da rešite to kratko anketo.

Med vsemi, ki boste anketo izpolnili in pripisali svoje podatke, bomo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli lepe praktične nagrade.

Izpolnjene ankete lahko oddate:
•    v Voličini v Baru ˝10˝ in Vinski trti,
•    v Zavrhu v Maistrovi kleti in
•    v Selcih v Bifeju Ornik ali jih
•    pošljete na naslov: Matevž ÄŒuček, Sp. Voličina 76, 2232 Voličina.
•    anketo pa lahko snamete tudi tukaj s spletne strani in jo izpolnjeno pošljete na e-naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Uredniški odbor se vam iskreno zahvaljuje za vaša mnenja!
Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja sprememba ( sobota, 23. marec 2013 )
 
< Nazaj
 
Joomla Templates by Joomlashack