Dobrodosli na spletni strani

Dobrodosli na spletni strani

Domov arrow Tekmovanja in aktivnosti
ÄŒlani - 2. SFL vzhod PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Admin   
sreda, 13. maj 2009

ÄŒlani - 2. SFL vzhod (Sezona 2008/09)


PREGLED TEKMOVANJ V SEZONI 2008/2009


2. SFL - VZHOD
V začetku leta je klub končal s sezono 2007/08. Rezultati so bili nekako realen pokazatelj stanja v klubu. V osemnajstih tekmah smo, ob štirih zmagah, štirih tekmah brez zmagovalca in osmih porazih, uspeli zbrati 16 točk, kar je na koncu zadostovalo za končno osmo mesto. Najboljši igralec in strelec ekipe v sezoni je bil Jernej Damiš. Skupno je dosegel 14 zadetkov in tako za zadetek prehitel Severina Kapuna.

Sezono 2008/09 je klub začel s ciljem rezultat iz pretekle sezone izboljšati in to ne glede na dejstvo, da je celotna liga precej pridobila na kvaliteti. V klubu smo se odločili graditi na mladi ekipi, zato smo se tudi okrepili zgolj s tremi mladimi igralci. Pridružili so se nam Tomaž Žnuderl, Tomi Ploj in Žiga Pečuh.

V začetek sezone smo vstopili odlično pripravljeni, saj smo oddelali dobre kondicijske priprave, kar se je poznalo na kondicijski pripravljenosti ekipe, ki je bila verjetno najbolje pripravljena do sedaj. Žal pa je za uspešne rezultate potrebno še kaj več od zgolj dobre telesne pripravljenosti. Zaradi tega smo odigrali kar nekaj tekem pod pričakovanji. Kmalu po začetku so si nove sredine poiskali tudi nekateri izkušenejši igralci, ki so prestopili ali pa bili posojeni v nižjeligaške klube. Pomanjkanje izkušenj in igranje na »večih frontah« je privedlo do nihanja v formi, prav tako pa tudi do rezultatov v smislu toplo-hladno. Dogajalo se je namreč, da smo proti kvalitetnejšim ekipam igralo odlično, proti enakovrednim ali slabšim ekipam pa povsem pogoreli.

Po nekaj krogih se je od trenerskega mesta poslovil Janko Bezjak, katerega je zamenjal Fredi Živko. Tudi menjava na trenerskem mestu ni obrodila želenih sadov in pričakovanj pred sezono. Tako smo jesenski del zaključili na sedmem mestu in z devetimi osvojenimi točkami.

Pomanjkanje samozavesti, kondicijskih treningov in homogenosti v ekipi je privedlo do tega, da smo tudi spomladanski del odigrali pod pričakovanji. Spet smo izgubljali tekme, ki bi jih praviloma morali zmagovati, točke pa dosegali proti objektivno boljšemu nasprotniku, kar je dokazovalo naše prepričanje v to, da v ekipi ni sporno znanje, ampak je težava v psihološki pripravljenosti mlade ekipe.

Sezono smo še drugo leto zapored končali na osmem mestu in se tako izognili izpadu v nižji razred tekmovanja. Vsekakor vsi skupaj upamo, da smo se to sezono naučili marsikaj koristnega kar nam bo pripomoglo, da bomo naslednje leto boljši in predvsem uspešnejši pri nabiranju točk. Pri vsem skupaj ne gre spregledati dejstva, da je ekipa daleč najmlajša v ligi, saj znaša povprečna starost ekipe zgolj 21 let.

Kljub ne preveč uspešnem tekmovalnem obdobju nas vseeno veseli dejstvo, da so se že drugo sezono zapored začeli vračati navijači na tribune ter tako dodali še dodaten zagon in motivacijo mladi ekipi in klubu, ki si navsezadnje to tudi zasluži.


Igralski kader najdete pod Organi in igralci kluba.


Statistika


Tabela: Statistika sezone 2008/09

Število odigranih tekem 
18
Število doseženih zmag
4
Število neodločenih izidov 
1
Število porazov
13
Doseženo število točk
13
Število doseženih zadetkov75 (4,17/tekmo)
Število prejetih zadetkov116 (6,44/tekmo)
Število prekrškov 
155 (8,61/tekmo)
Število rumenih kartonov 
30
Število rdečih kartonov2


Tabela: Lestvica 2. SFL - vzhod 2008/09
 mesto na lestvici
ŠT
Z
N
P
DG
PG
GR
Točke
jesenski del
7.
9
3
0
6
31
59
-29
9
spomladanski del
8.
184
1
13
75
116
-41
13


ŠT-število tekem, Z-zmage, N-neodločeni, P-porazi, DG-dani goli, PG-prejeti goli, GR-gol razlika.


Tabela: Najboljši strelci ekipe

Lestvica strelcev
Število zadetkov
Blaž Živko
11
Bojan Stergar 10
Matjaž Žmavc
8
Jernej Damiš7

 

Zadnja sprememba ( sreda, 13. maj 2009 )
 
 
Joomla Templates by Joomlashack